Érpatak
Érpataki Modell

Rend a lelke mindennek.
A biztonságos és élhető település kialakításának elvrendszere és módszertana.

Ismerje meg az
Érpataki Modellt!


Eredményeinkre nemcsak országos szinten, de külföldön is felfigyeltek már.


Érpataki Modell hivatalos honlap

Sajtóhírek az
Érpataki ModellrőlKöltözzön
Érpatakra!
Isten, lélek és szív


Léleképítő videó válogatás

Versek

 Alföldi Géza:
 Csak a gyökér kitartson


 Komjáthy Jenő: Magyar

 Szalézi Szent Ferenc:
 A te kereszted


 Gyimóthy Gábor: Nyelvlecke

 Petőfi Sándor: A nemzethez

 Wass Albert: Üzenet haza

 Komjáthy Jenő: Magyar vagyok

Térkép

Látogatottság számláló Látogatottság
számláló

Nyitólap nyomtatás

Demonstráció és sajtótájékoztató Nyíregyházán a diák- és közmunkáért
2014-07-21

A kormány a média közreműködésével kampány céljából elhitette az emberekkel a bővülő köz- és diákmunka helyeket. Az átlagember a médiában csak azt hallotta, hogy több a közmunka és a diákmunka lehetőség, csak az a baj, hogy e mögött sincs semmilyen tartalom.
 
Többek között egy súlyos hiányosság és visszaélés a közmunka területén, hogy a vállalt feladatokhoz szükséges megfelelő létszám biztosítása helyett a jelenlegi kormány elkezdte szemfényvesztésre és politikai kampány célokra használni a közmunkát is. Az áprilisi választásokig hihetetlen mennyiségű közmunkás állt rendelkezésre a különböző állami (nem önkormányzati fenntartású, hanem állami) fenntartású intézményekben pl. az iskolában volt karbantartó, portás, biztonsági őr, adminisztrációs kisegítő, takarító, udvartakarító, fűtő stb , majd azt hazudták, hogy az országgyűlési választások után májusban fog folytatódni a közmunka program, ezért mi ezen hazug ígéreteknek megfelelően kezdtünk bele a mezőgazdasági termelésbe tavasszal. Nagy erőkkel elkezdtük a közmunka során a mezőgazdasági termelést, jelen esetben több mint 5 kilométer kordonos uborka, burgonya stb. termeléssel. Azzal a határozott céllal, hogy minden szociális segélyen lévő érpataki lakost, aki akar dolgozni, azt be tudjuk vonni a közmunkába és ne legyen olyan személy, aki otthon segélyen tengődik, hanem bekapcsolódva egy rendszeres munkavégzésbe, önmagát szocializálva egy olyan felelősségteljes, családjával törődő életmódot tudjon elkezdeni, mely által minél jobban be tud illeszkedni a társadalomba és ezzel az embertársai elismerését igyekszik kivívni, a segélyre berendezkedett parazita életmód mielőbbi feladása révén. 
 
De sajnos az ígéretek ellenére májustól nem folytatódott kellő számban a közmunka program, befagyasztották a kereteket és hétről hétre csak hitegetnek bennünket, úgy mint a többi önkormányzatot is. Ez a sötét hitegetés és átverés rendkívüli módon megterhel bennünket, mert nincs elég emberünk a ránk váró belterület munkák elvégzéséhez, annak ellenére, hogy közmunkásaink hétvégén is dolgoznak.
 
Látva ezeket a vidékpusztító folyamatokat, valamint azt, hogy a kormány elvakítva és megtévesztve a fiatalokat, teleharsogta a médiát azzal a hazug propagandával, hogy „a kormány támogatja a diákmunkát”, úgy, hogy egyetlen egy diákra sem adott támogatást ezért úgy döntöttünk, hogy ezen sötét hazugságok leleplezése céljából 2014-07-22-én kedden 11-órától demonstrációt szervezünk Nyíregyházára a Megyei Kormányhivatal elé (Hősök tere),ahol nyilvánosságra hozzuk (mert ennek mindig volt eredménye) ezeket az aljas szemfényvesztő hazugságokat és megkérjük az illetékes törvényhozókat, hogy csökkentsék a stadion építéseket és ne az államadósság törlesztésre fordítsák már megint azt a százmilliárdos megszorítást, melyet a napokban aktuálisan hirdettek ki, hanem a magyar emberek támogatására, mert az éhes bankok támogatása által már teljesen megnyomorították az országot és a sok megszorítás ellenére csak folyamatosan növekszik az az államadósság, mely éppen olyan brutális átveréssel keletkezett csak sokkal nagyobb mértékben, mint a lakossági autókra és lakásokra kirótt devizahitelek.
 


Sajtótájékoztató | Meghívó | Üzenetek |harcosiskola
Bohos ostor
Keresés a helyi hírek között


2018. április 20.
Kedves Konrád, Tivadar!
Boldog névnapot kívánunk.
Időjárás - hőtérkép

időjárás

Hőtérkép
forrás: idokep.hu

Közhasznű oldalak

Nagykállói Kistérség

Magyarország.hu

Regionális Államigazg. Hivatal

Belügyminisztérium

Egyéb közlemények


Tájékoztatás a 2011 évi adóról

Kereskedelmi tevékenységek nyilvántartása


Európai Mezőgazgdasági Vidékfejlesztési Alap.
A vidéki területekbe beruházó Európa

Érpatakot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja