Érpatak
Érpataki Modell

Rend a lelke mindennek.
A biztonságos és élhető település kialakításának elvrendszere és módszertana.

Ismerje meg az
Érpataki Modellt!


Eredményeinkre nemcsak országos szinten, de külföldön is felfigyeltek már.


Érpataki Modell hivatalos honlap

Sajtóhírek az
Érpataki ModellrőlKöltözzön
Érpatakra!
Isten, lélek és szív


Léleképítő videó válogatás

Versek

 Alföldi Géza:
 Csak a gyökér kitartson


 Komjáthy Jenő: Magyar

 Szalézi Szent Ferenc:
 A te kereszted


 Gyimóthy Gábor: Nyelvlecke

 Petőfi Sándor: A nemzethez

 Wass Albert: Üzenet haza

 Komjáthy Jenő: Magyar vagyok

Térkép

Látogatottság számláló Látogatottság
számláló

Nyitólap nyomtatás

Mégsem lesz új választás Érpatakon - a Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta ítéletét
2014-10-25

A Debreceni Ítélőtábla Orosz Mihály Zoltán polgármester alkotmánybírósági panaszára megváltoztatta ítéletét, így mégsem lesz új választás Érpatakon - derül ki az Érpataki Modell Facebook-oldaláról. 

                MÉGSEM LESZ ÚJ VÁLASZTÁS ÉRPATAKON

A Debreceni Ítélőtábla Orosz Mihály Zoltán polgármester alkotmánybírósági panaszára megváltoztatta ítéletét, ugyanis: "Abban az esetben, ha a jogalkalmazó választási szerv hozott határozatában téves tájékoztatást nyújt a határozata ellen igénybe vehető jogorvoslatról, annak benyújtásáról, az elbírálására hatáskörrel bíró szervről, az abból fakadó késedelem nem értékelhető a kérelmező hátrányára, azáltal a jogorvoslathoz fűződő törvényen alapuló joga nem sérülhet. Az Érpatak településen mindkét szavazókörben az eseménytelen szavazás tényét a közokiratoknak minősülő szavazóköri jegyzőkönyvek igazolják. A fellebbezéshez csatolt tanúnyilatkozatok annak cáfolatára nem alkalmasak." 
 
Néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy meg kell ismételni a polgármester- és képviselő-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon, miután a Debreceni Ítélőtábla elutasította a területi választási bizottságnak (tvb) az október 12-ei választás eredményének megsemmisítését és a voksolás megismétlését megállapító határozata ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet - közölte honlapján a táblabíróság. 
 
A végzés szerint egy magánszemély nyújtott be fellebbezést az érpataki helyi választási bizottság polgármester- és a képviselő-választás eredményét megállapító határozat ellen. A beadványnak a tvb helyt adott, egyben elrendelte a választás eredményét megsemmisítését és a voksolás megismétlését. 
 
Mint az ítélőtábla végzéséből kiderül, a tvb határozatával szemben Orosz Mihály polgármesterjelölt nyújtott be jogorvoslati kérelmet, amelyet a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) felülvizsgálati kérelemnek minősített és a Debreceni Ítélőtáblára küldött meg. A táblabíróság - tárgyalás mellőzésével - vizsgálat nélkül elutasította a kérelmet, mivel az "érdemi elbírálásra alkalmatlan" - olvasható a végzésben. 
 
Az indoklásban a Debreceni Ítélőtábla rögzíti, hogy jogszabály szerint a felülvizsgálati eljárásban kötelező az ügyvédi képviselet, jogi szakvizsgával rendelkező ember viszont saját ügyében ügyvédi képviselet nélkül is eljárhat. A kérelmet érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani, amennyiben azt a rendelkezés megsértésével nyújtják be - állt a táblabíróság végzésének indoklásában. 
 
A végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye - közölte a Debreceni Ítélőtábla. Az érpataki polgármester-választáson győztes Orosz Mihály az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kifogásolta, hogy jogorvoslati kérelmét az NVB nem tűzte napirendjére, ezért a választási bizottság azonnali és haladéktalan összehívását kérte a Nemzeti Választási Iroda vezetőjétől. 
 
Az október 12-én megtartott polgármester-választást a települést az elmúlt négy évben is vezető Orosz Mihály nyerte, 104 vokssal megelőzve a második Simon Attilánét, a Fidesz-KDNP jelöltjét. A településvezető negyedik polgármesteri ciklusát kezdheti meg. 


Debreceni Ítélőtábla |harcosiskola
Bohos ostor
Keresés a helyi hírek között


2018. április 20.
Kedves Konrád, Tivadar!
Boldog névnapot kívánunk.
Időjárás - hőtérkép

időjárás

Hőtérkép
forrás: idokep.hu

Közhasznű oldalak

Nagykállói Kistérség

Magyarország.hu

Regionális Államigazg. Hivatal

Belügyminisztérium

Egyéb közlemények


Tájékoztatás a 2011 évi adóról

Kereskedelmi tevékenységek nyilvántartása


Európai Mezőgazgdasági Vidékfejlesztési Alap.
A vidéki területekbe beruházó Európa

Érpatakot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja