Érpatak
Érpataki Modell

Rend a lelke mindennek.
A biztonságos és élhető település kialakításának elvrendszere és módszertana.

Ismerje meg az
Érpataki Modellt!


Eredményeinkre nemcsak országos szinten, de külföldön is felfigyeltek már.


Érpataki Modell hivatalos honlap

Sajtóhírek az
Érpataki ModellrőlKöltözzön
Érpatakra!
Isten, lélek és szív


Léleképítő videó válogatás

Versek

 Alföldi Géza:
 Csak a gyökér kitartson


 Komjáthy Jenő: Magyar

 Szalézi Szent Ferenc:
 A te kereszted


 Gyimóthy Gábor: Nyelvlecke

 Petőfi Sándor: A nemzethez

 Wass Albert: Üzenet haza

 Komjáthy Jenő: Magyar vagyok

Térkép

Látogatottság számláló Látogatottság
számláló

Nyitólap nyomtatás

Lakossági tájékoztató a romboló képviselők visszaéléseiről
2016-10-28

Érpatak Tisztelt Lakóti! Ismét szükségessé vált tájékoztatom Önöket, az önkormányzatunk finanszírozását ellehetetleníteni akaró képviselők (vizes Gagna János, Nagy Imréné, Simon Barnabás, Gagna László)merényletének újabb fejezetéről:

Mindenféle híreszteléssel ellentétben tájékoztatom Önöket, hogy az önkormányzat működéséért, feladatainak teljesítésért, rendeleteinek megalkotásáért a helyi képviselőtestület a felelős!!  Ez egy olyan fontos kötelessége a képviselő-testületnek, hogy az elmaradt, meg nem hozott döntéseit, a polgármester egymaga nem tudja a képviselők helyett pótolni. Ez történt május óta Érpatakon. 

Hangsúlyozom, hogy a település csődbe taszításának kísérlete vagyis a zárszámadás el nem fogadása a képviselő-testület súlyos törvénysértése és mulasztása, nem pedig a polgármesteré!

2014 októbere óta a képviselő-testület gyakorlatilag folyamatosan kínlódik, pontosabban azért nem működik, mert a testületből négy ember állandóan akadályozta az aktuálisan elvégzendő feladatokat és a polgármesteri szándékokat. Valójában ezen négy kártékony képviselő akarata szerint működött 2 éven keresztül a testület, mert amit nem akartak, azt mindent folyamatosan leszavaztak és rendre igyekeztek megbénítani a testületi munkát, ezzel párhuzamosan pedig megkísérelték folyamatosan azt hazudni és ezzel félre vezetni a lakosságot, hogy minden a polgármester miatt van és minden Érpatak ellenes aljasságukat a polgármesterre próbálták kenni, minden bűnükért a polgármestert igyekeznek vádolni.

Ha tehát a zárszámadási rendelet el nem fogadása 1.) a képviselő-testület bűne, és 2.) a testületből négyen nem szavazták meg 3.) hárman pedig megszavazták, akkor 4.) a csődöt előidéző zárszámadási rendelet el nem fogadása nem lehet más képviselők bűne csak azé a négyé, aki nem szavazta meg.

Ha nekik valami nem tetszik a polgármester munkája során, akkor az állami szervekhez (rendőrség, ügyészség, bíróság, NAV stb.) kell fordulniuk!!!  A polgármesterrel való bajuk ürügyén nem szórakozhatnak  mintegy 100 ember bérével és 1800 ember (köz)vagyonával, ugyanis ez a négy romboló képviselő megpróbálta (s most újabb eszközzel ismét megpróbálja) csődbe taszítani Érpatakot, s utána azt várták (volna), hogy -- a megbénított Érpatakon, ahol nem lenne már közmunka sem -- jöjjön az adósságrendező vagyis a fideszes haveri csőd-biztos, aki kb. 2-3 éven keresztül kb. 2-3 milliós munkadíjat felszámítva saját magának, elárverezte volna bagóért (féláron vagy negyedáron) a fideszes haveroknak Érpatak Önkormányzatának vagyonát: kezdve a 40 Ha erdőt, a Simonéktól visszaperelt 10 Ha-os „Márta néni féle” legelőt, az önkormányzat telephelyeit és telkeit, az önkormányzat gépeit (az MTZ-t, a markolót, a grédert, a permetezőt, a talajmarót stb), az önkormányzat forgalomképes épületeit…stb.

Ettől a csődhelyzettől korábban az mentett meg bennünket, hogy 2016. szeptember 06-án a közmunkások jelenléte miatt végül is sikerült elfogadtatni a zárszámadást és feloszlatni a képviselő-testületet.Az, hogy ez sikerült, annak köszönhető, hogy a 3 órás ülés után a 4 fő, Simon Miklós által kézi vezérelt kártékony képviselő kivonult 5 percesnek indult, de végül 1 óra hosszásra sikeredett egyeztetésre. Főnökükkel, Simon Miklóssal és feleségével Rizsák Ildikóval tanácskérés céljából telefonon egyeztettek 1 óra hosszán keresztül.. Eközben volt többféle variáció az aljaskodásra, amelyeket szinte mindet utána el is vetettek (1. variáció: ne fogadják el a zárszámadást és ne is oszlassák fel magukat, 2. variáció: ne fogadják el a zárszámadást, de mégis oszlassák fel magukat, 3. variáció: fogadják el a zárszámadást, de ne oszlassák fel magukat, 4. variáció: fogadják el a zárszámadást, de mégis oszlassák fel magukat.). Amikor az 1 órás Simon Miklós féle „tanácsadásról” visszajöttek a terembe, akkorra hála a Jó-Istennek már vizes Gagna nem tudta követni az utasításokat és nem emlékezett rá, hogy melyik volt az utolsó Simon Miklós féle parancs és emiatt eltévesztette a szavazást és mellettünk szavazott, s így sikerült elfogadni a zárszámadást is, a bérkifizetést is és a testület feloszlatását is. Így megmenekült Érpatak egy olyan csőd bekövetkeztétől, melyből helyrerázódni, visszaállni lehet, hogy 30 év alatt sem tudna.

Ezen fontos események után ők mérhetetlenül megbánták a döntést, de mégis elkezdtek az új választásra készülni, és a Simonok több ember felé jelezték, hogy hazajön Miklós és megbeszélik, hogy ki induljon polgármesternek Ilus vagy Barna. Ebből a megbeszélésből viszont az jött ki, hogy egyik sem enged: Ilus azt mondja, hogy ő okosabb, mint Barna s ezért neki kell indulni, Barna pedig azt mondja, hogy Ilus már megbukott a 2014-es választáson ezért nem Iluson, hanem most már rajta van a sor. És amivel nem tud dönteni a Simon család, ezért Simon Miklós mentő ötletként azt találta ki, hogy akkor ne legyen új választás, s ennek érdekében szólt a fideszes haveroknak a kormányhivatalban, akik pedig ennek a kérésnek a teljesítése érdekében eszetlen dolgokkal előhozakodva 2016. szeptember 27-én kitalálták, hogy szerintük nem volt érvényes a testületi ülés, s ne legyen választás.

Ha vissza tudnák csinálni, hogy a zárszámadás ne legyen elfogadva, akkor az országban egyedül Érpatak lenne a 3200 önkormányzat közül, akinek nincs zárszámadása s így nincs normatív támogatása vagyis szégyen szemre aki nem kapta meg a lakossága után jogosan járó fejkvótákat.

Gondoljanak bele, hogy ez a négy ember felül kerekedve a képviselőtestületben már most képviselőként Simon Miklós kézi vezérlése révén majdnem totális csődbe taszította Érpatak Önkormányzatát. Mit csinálnának ezek ha hatalomra kerülnének???Ezt a fideszes, centralizáló mentalitást megtekinthetik az iskola kapcsán, magukhoz rendelték az iskola működését, haverokkal tele rakták, a felelősségteljes működtetésre egyáltalán nem figyeltek, hagyták elmenni a gyermekeket az iskolából, s most pedig sürgetik az épület visszaadását, mert a tönkre tett és kiürített iskola épületre már nem akarnak fűteni, nem akarják a villanyszámlát fizetni, nem akarnak  a karbantartásáról gondoskodni és még az érpataki gyerekekre kapott eszközöket sem akarják visszaadni és az iskola épületben otthagyni, azt is el akarják rabolni.

/Tájékoztatom Önöket, hogy Érpataknak van elfogadott zárszámadási rendelete, ezt a Kormányhivatal 2016. szeptember 13-án le is jelentette a Belügyminisztériumnak. Ezen jelentés (az elfogadott zárszámadási rendelet tényének) megtörténtéről 2016. szeptember 15-én tájékoztatott bennünket a kormányhivatal. A kormányhivatalban ezt a jelentést megtehették volna szeptember 07-én is, 08-án is és 09-én is, de mivel nem tették meg csak 13-án, mégpedig azért, hogy a szeptember 12-én történt normatíva leutalásokból mindenképpen kimaradjon Érpatak és a május óta visszatartott normatívát szeptember vége helyett csak egy hónappal később október legvégén kapjuk meg. Ezen kormányhivatali visszaélés miatt kénytelenek voltunk 2016. szeptember 30-án a Belügyminisztériumhoz fordulni. Jegyző úr, a pénzügyes kollégák és jómagam munkája által (nem pedig Simon Miklósnak köszönhetően!)pályáztunk rendkívüli hóközi kifizetésre. Ennek eredményeként október elején meg kellett volna kapni az önkormányzat dolgozóinak a fizetésüket, de mivel ehhez a döntéshez a Nemzet-gazdasági Minisztérium vezetőjének Varga Mihály miniszternek is hozzá kellett járulnia és mivel őt a saját dolgozói sem érték el egész hónapban a világ körüli útjai miatt, ezért ez a hóközi kifizetés közel 3 hetes csúszással a mai napon a MÁK által lett kiutalva a dolgozóknak, akkor, amikor már a május óta visszatartott normatívák is megérkeztek./

Tájékoztatom Önöket, hogy a május óta tartó és településünket a saját fő bevételi forrásától megfosztó aljaskodást – melyet Simon Miklós és általa kézzel vezérelt érpataki bandája (öccse Simon Barnabás, Nagy Imre Attiláné, a seftes Gagna László, és vizes Gagna Jánosék) követtek el -- a mai napon túl éltük, mert visszamenőleg megkaptuk a településünket megillető bevételeket és ezen az úton nem sikerült nekik csődbe taszítani Érpatakot. De mivel a Simonék hatalom és pénzéhsége csillapíthatatlan ezért azonnal újabb aljaskodási kísérletbe kezdtek a Simon Miklós párttársa, által vezetett kormányhivatal segítségével. Kozma Péternek, mint megyei kormánymegbízottnak szégyen szemre a Simon Miklós családjának érdekében volt képe kiállni egy sajtótájékoztatóra és azt kijelenteni, hogy nem lesz választás Érpatakon. Persze ezt azért tette, mert akkor még a fideszes mutyik (ők úgy hívják, hogy „jól megírt” pályázatok) által a közvagyon dézsmálásától vérszemet kapva Simon Miklós nyolc osztályos sógornője, Simon Attiláné, mint helyi fidesz elnök is akart indulni a polgármesteri székért és a juhász öccse Simon Barna is és egyik sem akart visszalépni. Ma már mindenki látja, hogy ez a fideszes közigazgatási mutyi nem jött be, és ismét nekünk lett igazunk: lesz választás 2016. december 11-én, vasárnap.

Simonék bandájának újabb Érpatak csődbe taszítási kísérlete a következő: most a közmunka támogatások visszavonásán keresztül próbálkoznak újra ellehetetleníteni Érpatakot.Ez egy komoly jogi küzdelem lesz a bíróságon, persze csak akkor, ha a Simon Miklós általa kézzel vezérelt érpataki bandája (öccse Simon Barnabás, Nagy Imre Attiláné, Gagna László, és vizes Gagna János) hajlandó megszavazni a Simon párttársai által meghozott törvénysértő határozat elleni fellebbezésünket. Ha nem járulnak hozzá (pontosabban a bandatagok közül egyik személy sem!) a fellebbezés beadásához, akkor sikeresen csődbe taszítják ezzel a módszerrel Érpatakot, és akkor mi hárman akik mindig támogattuk az Érpatak érdekeit szolgáló döntéseket: a polgármester, Kóczon Miklósné és Násztáné Orosz Erika hiába próbáljuk ezt megakadályozni! A közigazgatási lakájbűnözők mára már a pályázatok elbírálása során megszerzett fideszes gátlástalansággal szinte bármilyen tartalmú határozatot képesek meghozni és a határozat megfellebbezéséhez pedig még a képviselő-testület döntését is előírják. Az is új vívmány a fideszes havertámogatási rendszerben, hogy a kormányhivatalok fölött megszüntették az ügyészségek törvényességi felügyeleti jogkörét is (a kommunista időkhöz hasonlóan), s csak a fideszes párttársak gyakorolnak törvényességi ellenőrzést a kormányhivatal visszaélései esetén.

MI ÉRPATAKOT ELSÜLLYEDNI NEM HAGYJUK, tovább HARCOLUNK ÉRTE TELJES ERŐNKBŐL!

Érpatak, 2016. október 28.                   

Orosz Mihály Zoltán
polgármester

 1. oldal | 2. oldal |harcosiskola
Bohos ostor
Keresés a helyi hírek között


2018. március 17.
Kedves Gertrúd!
Boldog névnapot kívánunk.
Időjárás - hőtérkép

időjárás

Hőtérkép
forrás: idokep.hu

Közhasznű oldalak

Nagykállói Kistérség

Magyarország.hu

Regionális Államigazg. Hivatal

Belügyminisztérium

Egyéb közlemények


Tájékoztatás a 2011 évi adóról

Kereskedelmi tevékenységek nyilvántartása


Európai Mezőgazgdasági Vidékfejlesztési Alap.
A vidéki területekbe beruházó Európa

Érpatakot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja